Evo sam isla prouciti te linkove o bojkotu tih proizvoda i jos uvijek mi se stvarno cini besmislenim sve to. Za smrt velikog broja djece u zemljama treceg svijeta koliko sam skuzila nije kriv N****e sa svojim ad mlijekom vec necista voda s kojom ga muckaju. Valjda je niti ne prokuhavaju.
Kao drugo, za masu proizvoda nisam imala blage veze da su dio te grupacije, a ne pada mi napamet u kupovinu ici sa salabakterom ili jos gore bubati napamet sve te artikle. Meni je to iskreno tlaka.
Kao trece, u vrijeme kad su moji bili mali ad mlijeko i bocice su se mogli kupiti iskljucivo u ljekarnama i nije bilo nekih reklamnih kampanja za njih, a opet je vecina djece othranjena na tom istom prahu umjesto na majcinom mlijeku. Toliko o utjecaju marketinga. Mislim da je sve stvar edukacije, a ovakvi bojkoti bojim se mogu samo postici kontraefekt jer mi se cine jednako *besmislenim* kao i samo reklamiranje spomenutih proizvoda.
Svjesna sam da marketing moze biti jako agresivan u svojim namjerama, ali ponavljam da je edukacija glavno oruzje protiv njega. I kad bih gledala smislenost tih reklama i sve moguce diskriminacijske poruke koje salju bojim se da nista vise ne bih kupovala.
Nikad aktivista od mene.